Forrás: HVG

Az Oscar-díjas rendező a magyar fővárosban készíti majd el az 1972-es müncheni olimpiai játékokon történt terrorcselekményeket feldolgozó filmjét.

A Ryan közlegény megmentését és a Schindler listáját jegyző Steven Spielberg hamarosan megkezdi Vengeance (Bosszú) című legújabb egészestés filmjének munkálatait Budapesten. A történet az 1972-es müncheni olimpián az izraeli sportolók ellen elkövetett merényletek után játszódik, amikor egy Moszad ügynök – a Trójából ismert Eric Bana – a palesztin terroristák keresésére indul. A másik főszerepbet az Elizabeth-ben és a Sorstalanság-ban is látható Daniel Craig alakítja majd.

A filmet a Universal Studio finanszírozza, a kamerák mögött pedig Spielberg egyik kedvenc kollégája, a kétszeres Oscar-díjas lengyel Janusz Kaminski áll majd. A hivatalos bemutatót az idei év karácsonyára tervezik majd.

Spielberg az év további részét sem tölti majd tétlenül, az Internet Movie DataBase szerint a rendező jelenleg 11 projektre szerződött le, ebből öt még az idén elkészül, négyet jövőre forgat a rendező, kettő munkálatai pedig a 2007-es esztendőben kezdődnek majd.

NOL

Comments are closed.