Forrás: Origo

Kiss Sebő bravúros teljesítménnyel bejutott a döntőbe a hat viadalból álló, egyenként 10 ezer dollár összdíjazású Raiffeisen Grand Prix-teniszsorozat első állomásán, a fővárosi Park Teniszklubban.

A magyar játékos, aki szabadkártyával indult a viadalon, 1 óra 42 perc alatt, három játszmában győzött a torna első kiemeltje, az izraeli Harel Levy ellen, aki négy éve még a 30. volt a világranglistán.  

A közel egyórás első szettet a rövidítésben nyerte meg Levy, ám a folytatásban rendkívül határozott alapvonaljátékával Kiss felülkerekedett ellenfelén és mindössze 16 perc alatt kiegyenlített. A döntő játszmában az izraeli azonnal elnyerte a magyar adogatását, ám ezzel el is lőtte minden puskaporát, mert a hazai teniszező sorozatban öt játékot nyert. A hajrában Levy még tett néhány „bátortalan” kísérletet arra, hogy megfordítsa a meccset, ám csak a szépítésre futotta az erejéből.   

„Szeretném megköszönni Lukács Dénesnek és Balázs Györgynek, hogy a korábbi fordulókban ilyen alaposan kifárasztották ellenfelemet. A viccet félretéve, jól ment a játék, a hullámvölgyet sikerült átvészelnem és készülök a vasárnapi fináléra” – mondta Kiss. „Sajnálom, hogy nem tudtam nyerni, de az ellenfelem jobb volt” – nyugtázta vereségét Levy.  

Eredmény, egyes elődöntő:

 Kiss Sebő – Levy (izraeli, 1.) 6:7 (3-7), 6:0, 6:3

páros, döntő:

Hadad, Levy (izraeli, 4.) – Martinovic, Topic (horvát)

A viadaloknak a Park Teniszklub mellett Miskolc, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szolnok, végül újra Budapest ad otthont. A sorozaton legtöbb pontot elérő négy magyar játékos, valamint a december 1-jei hazai ranglista négy legjobbja alkotja a hagyományos, egymillió forint összdíjazású Mesterverseny mezőnyét, amely ezúttal új helyszínen, Keszthely közelében, a Club Dobogómajor pályáin szerepel majd. Tavaly és tavalyelőtt Bardóczky Kornél diadalmaskodott a decemberi tornán.

(MTI)

Comments are closed.