Forrás: HVG

Nem egész két óra leforgása alatt két merénylet helyszíne volt szombat délután az egyiptomi főváros két, turisták által egyaránt sűrűn látogatott körzete.

Egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek egy robbantásos merénylet következtében az Egyiptomi Múzeum mögött, nem messze az autóbusz-állomástól. Nem egész két órával a robbanás után újabb merénylet történt Kairóban, melyben – a korábbi hírekkel ellentétben – két elfátyolozott nő nyitott tüzet egy turistabuszra az egyiptomi főváros déli részén – közölték helyi biztonsági forrásból.

Kora délután robbanás történt Kairó kellős közepén, az Egyiptomi Múzeum mögött, az ötcsillagos Ramszesz Hilton hotel épületének közelében. Itt egy ember – maga a támadó – meghalt, és nyolcan – négy egyiptomi, két izraeli, egy olasz és egy orosz – megsebesültek. A halottat a belügyminisztérium azonosította azzal a férfival, Eháb Juszri Jaszínnal, akit az április 7-i kairói robbantásos merénylettel összefüggésben köröztek a hatóságok. Az ellentmondásos rendőrségi közlésekből kora estére az tartotta magát, hogy a férfi, robbanószerkezetet magához szorítva, leugrott a hídról a járókelők közé s a pokolgép működésbe lépett.

A második merényletet a kairói Citadella negyedében hajtották végre. A rendőrség először újabb robbantásról számolt be, később azonban az derült ki, hogy két lefátyolozott nő lövéseket adott le egy turistabuszra. Mohammed Avad Tágeddín egészségügyi miniszter újságíróknak azt mondta: az egyik nőt lelőtték, három egyiptomi állampolgár megsebesült, köztük egy nő, egyelőre nem világos, vajon azonos-e az életben maradt támadóval. Korábbi rendőrségi hírek mindkét támadó nő haláláról szóltak. Olyan verzió is elhangzott, hogy a két támadó egyike lőtte le társát a busz elleni támadás után, majd magával is végezni akart, de csak megsérült.

MTI

Comments are closed.