Forrás: Híradó

A két merényletben két ember halt meg – feltehetően maguk a merénylők az áldozatok

Nem egész két óra leforgása alatt két merénylet helyszíne volt szombat délután az egyiptomi főváros két, turisták által egyaránt sűrűn látogatott körzete.

Kora délután robbanás történt Kairó centrumában, az Egyiptomi Múzeum mögött, az ötcsillagos Ramszesz Hilton Hotel épületének közelében.Itt egy ember – maga a támadó – meghalt, és nyolcan – négy egyiptomi, két izraeli, egy olasz és egy orosz – megsebesültek. A halottat a belügyminisztérium azonosította azzal a férfival, Eháb Juszri Jaszínnal, akit az április 7-i kairói robbantásos merénylettel összefüggésben köröztek a hatóságok.

Az ellentmondásos rendőrségi közlésekből kora estére az tartotta magát, hogy a férfi, robbanószerkezetet magához szorítva, leugrott a hídról a járókelők közé s a pokolgép működésbe lépett.

A korábbi hírekkel ellentétben a második merényletet nem pokolgéppel követték el az egyiptomi fővárosban, hanem két nő nyitott tüzet egy turistabuszra, aminek következtében hárman megsérültek. A merénylet részleteiről kiadott információk meglehetősen zavarosak: rendőrségi források szerint a biztonságiak ezután végeztek a merénylőkkel, a helyszínen tartózkodó biztonsági erők ugyanakkor azt közölték: az egyik támadó lelőtte a másikat, majd maga ellen fordította a fegyvert, de csak megsebesült.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.