Forrás: Híradó

Két órán belül két pokolgépes támadást követtek el az egyiptomi főváros külföldiek által látogatott pontjain

Az első bomba Kairó centrumában, a turisták által sűrűn látogatott Egyiptomi Múzeum közelében robbant, a második merényletet a történelmi mecseteknek otthont adó, Iszlám Kairónak nevezett körzetben hajtották végre ismeretlenek.

Az első detonációban egy ember vesztette életét: az áldozatról ellentmondó értesülések láttak napvilágot, egyes források szerint egy arab férfiről, más források szerint egy külföldi turistáról van szó. Ebben a merényletben két izraeli, egy orosz, egy olasz és négy egyiptomi állampolgár sebesült meg, akiket kórházba szállítottak. Az első híradások még arról szóltak, hogy autóba rejtett pokolgép robbant, de a tudósítók nem láttak kiégett járművet. Később szemtanúk azt állították, hogy valaki levetette magát a múzeum mögötti teret átívelő hídról, bombát szorítva magához. Ebben az esetben a halálos áldozat maga a merénylő lehet.

A második merényletet nem egészen két órával az előző után követték el, az Iszlám Kairónak nevezett negyedben. Eddig csak annyit tudni, hogy ebben a támadásban ketten haltak meg, de egyelőre nem tudni, kik ők.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.