Forrás: Origo

Kiss Sebő és Balázs György simán bejutott a negyeddöntőbe, Bardóczky Kornél, valamint Lukács Dénes viszont kiesett a hat viadalból álló, egyenként 10 ezer dollár összdíjazású Raiffeisen Grand Prix-teniszsorozat első állomásán, a fővárosi Park Teniszklubban.

Balázs remek játékkal nyert a 7. helyen kiemelt német Marius Zay ellen, míg Kiss mindössze három gémet engedélyezett a román Teodor Bolanunak.

A hosszú sérülés után visszatérő Bardóczky (5. kiemelt) sokat hibázva kapott ki a szlovén Grega Zemljától, a mindössze 18 esztendős Lukács ugyanakkor nagy küzdelemben, a döntő játszma rövidítésében szenvedett vereséget az első helyen rangsorolt izraeli Harel Levytől.

A párosversenyben Kiss – oldalán Tatár Zsolttal – duplázott, miután két játszmában legyőzte a Gyenis Máté, Noszály Sándor duót, s ezzel bejutott az elődöntőbe. Ugyanez nem sikerült Balázsnak, aki a szlovák Frantisek Polyákkal párban kikapott egy horvát kettőstől

Eredmények, nyolcaddöntő:

Levy (izraeli, 1.) – Lukács Dénes 7:5, 5:7, 7:6 (7-3)

Ciric (szerb-montenegrói) – Madjarovski (szerb-montenegrói, 2.) 6:1, 4:6, 7:6 (8-6)

Zemlja (szlovén) – Bardóczky Kornél (5.) 6:3, 6:7 (2-7), 6:1

Balázs György – Zay (német, 7.) 6:4, 6:4

Kiss Sebő – Bolanu (román) 6:2, 6:1

Wiltschnig (osztrák) – Kukulic (szlovák) 6:0, 6:0

Novak (cseh) – Martinovic (horvát) 6:4, 6:4

Recouderc (francia) – Topic (horvát) 6:4, 6:4

páros, negyeddöntő:

Kadir, Urban (ausztrál, lengyel, 1.) – Gruber, Zay (osztrák, német) 6:4, 4:6, 6:4

Hadad, Levy (izraeli, 4.) – Milusicak, Stancik (szlovák) 6:1, 6:3

Martinovic, Topic (horvát) – Balázs György, Frantisek Polyak (magyar, szlovák) 6:2, 6:4

Kiss Sebő, Tatár Zsolt – Gyenis Máté, Noszály Sándor 7:6 (7-3), 6:2

Egyesben a legjobb négy közé jutásért pénteken Kiss Recouderc-rel, míg Balázs Levyvel találkozik. A viadaloknak a Park Teniszklub mellett Miskolc, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szolnok, végül újra Budapest ad otthont.

A sorozaton legtöbb pontot elérő négy magyar játékos, valamint a december 1-jei hazai ranglista négy legjobbja alkotja a hagyományos, egymillió forint összdíjazású Mesterverseny mezőnyét, amely ezúttal új helyszínen, Keszthely közelében, a Club Dobogómajor pályáin szerepel majd. Tavaly és tavalyelőtt Bardóczky Kornél diadalmaskodott a decemberi tornán.

(MTI)

Comments are closed.