Forrás: Magyar Rádió

Az izraeli vállalkozók szövetségének elnöke tiltakozik a lakókocsik beszerzése ellen – jelentette az egyik izraeli napilap. A jelenlegi tervek szerint ugyanis a gázai kivonulás során a telepeseket ideiglenesen lakókocsikban szállásolnák el, amíg megoldódik végleges elhelyezésük.

A vállalkozók vezetője szerint azonban a kormány csak kidobná a milliókat a lakókocsikra és a közüzemi szolgáltatások kiépítésére, miközben több ezer frissen felépült lakás üresen áll a Negev-sivatagban. A szervezet szerint fel kellene használni a készen álló lakásokat újabb beruházások nélkül és így csak esetleges értékcsökkenésük kerülne pénzbe az államnak.

Közben egy szaúd-arábiai újság szerint a Hamasz Izraelen kívül élő vezérkarának egy része azt tervezi, hogy visszatér a gázai kivonulás után a palesztin területekre. A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbasz bejelentette, hogy azt várja a Hamasztól, hogy a nyáron esedékes választások után beszolgáltatja fegyvereit.

A Hamasz egyik szóvivője válaszul azt nyilatkozta, hogy nem áll szándékukban a szervezet lefegyverzése júniusban. A fegyverek ravaszán maradnak az ujjaink a megszállás befejezéséig. A Hamasz választási részvétele nem jelenti azt, hogy egy politikai párttá válna – mondta a Hamasz szóvivő.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.