Forrás: MA

Tel-Aviv városát egy kicsit átrendezik, új irodákat és kormányépületeket építenek. A lakosok azonban kérték, hogy azok az épületeket, amelyek Izrael megalakulása óta állnak, maradjanak sértetlenek.

Az önkormányzat beleegyezett és most egy teljesen új technikával, kerekeken szállíttatják arrébb a régi házakat.

Nem minden nap láthatunk keréken száguldozó házakat. A hétvégén a tel-avivi lakosok éppen ebben a furcsa látványban részesülhettek. Tel-Aviv városának önkormányzata a városfejlesztési terv keretében új kormányzati épületeket épít az egyik főutca régi házainak a helyére. A lakosok megkérték a polgármestert, ne bontassa le a „történelmi” jelentőségű lakóházakat, amiket még Izrael megalakulásakor építettek.

A lakosság kívánalmainak eleget téve az önkormányzat úgy határozott kialakít egy parkot, megőrizve a „régi Tel-Aviv” jellegét. A házakat, pedig oda fogják szállítani. Természetesen a házak átszállítása nem is olyan egyszerű. Egy új hidraulikus szerkezet segítségével az épületeket teljes egészében elszállítják, persze egy kicsit lassan, hiszen a 30-tól 70 méter távolságot öt méteres óránkénti sebességgel teszik meg.

Comments are closed.