Forrás: HVG

A spanyol csendőrség felszámolta Vér és Becsület nemzetközi neonáci szervezet spanyolországi ágát, és 21 személyt őrizetbe vett az ország több tartományában összehangoltan végrehajtott akcióban – jelentette be José Antonio Alonso belügyminiszter.

A politikus León városában a spanyol rendőrszakszervezet országos kongresszusának megnyitója előtt számolt be a “Spanyolország hadművelet” nevet viselő razziák sikeréről.

Az akció Madrid, Sevilla, Jaén, Burgos és Zaragoza körzetére terjedt ki. A 17 és 34 év közötti őrizeteseket az alapvető emberi jogok elleni bűntettekkel, a holokauszt dicsőítésével, fegyvertartással és fegyverkereskedelemmel, továbbá illegális szövetkezéssel vádolják. Ötüket előzetes letartóztatásba helyezték.

A csoporttól lőfegyvereket, tőröket, fémvégű botokat, náci zászlókat, könyveket és lemezeket, valamint írott és videó-dokumentumokat foglaltak le. A hatóságok feltételezik, hogy az 1999 végén alakult csoport éppen fegyverkereskedelemből

finanszírozta tevékenységét.

A Vér és Becsület nemzetközi neonáci szervezet Franciaországban, az Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában, Magyarországon és Nagy-Britanniában is működtet szervezeteket – hangsúlyozta a spanyol belügyminisztérium.

 

MTI

Comments are closed.