Forrás: Híradó

A hatóságok 21 embert vettek őrizetbe; a csoporttól lőfegyvereket, könyveket és náci zászlókat foglaltak le

A spanyol csendőrség felszámolta „Vér és Becsület” nemzetközi neonáci szervezet spanyolországi ágát. Az ország több tartományában összehangoltan végrehajtott akcióban 21 személyt vettek őrizetbe – jelentette be José Antonio Alonso belügyminiszter.

A politikus a „Spanyolország hadművelet” nevet viselő razziákról elmondta: a felgöngyölítő akció Madrid, Sevilla, Jaén, Burgos és Zaragoza körzetére terjedt ki. A 17 és 34 év közötti őrizeteseket az alapvető emberi jogok elleni bűntettekkel, a holokauszt dicsőítésével, fegyvertartással és fegyverkereskedelemmel, továbbá illegális szövetkezéssel vádolják. Ötüket előzetes letartóztatásba helyezték. A csoporttól lőfegyvereket, tőröket, fémvégű botokat, náci zászlókat, könyveket, lemezeket, valamint írott és videó-dokumentumokat foglaltak le.

A hatóságok feltételezik, hogy az 1999 végén alakult csoport éppen fegyverkereskedelemből finanszírozta tevékenységét. A „Vér és Becsület” nemzetközi neonáci szervezet Franciaországban, az Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában, Magyarországon és Nagy-Britanniában is működtet szervezeteket – hangsúlyozta a spanyol belügyminisztérium.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.