Forrás: Index

A spanyol csendőrség felszámolta a Vér és Becsület nemzetközi neonáci szervezet spanyolországi ágát, és huszonegy személyt őrizetbe vett az ország több tartományában összehangoltan végrehajtott akcióban, jelentette be kedden José Antonio Alonso belügyminiszter.A csendőrakció Madrid, Sevilla, Jaén, Burgos és Zaragoza körzetére terjedt ki. A 17 és 34 év közötti őrizeteseket az alapvető emberi jogok elleni bűntettekkel, a holokauszt dicsőítésével, fegyvertartással és fegyverkereskedelemmel, továbbá illegális szövetkezéssel vádolják. Ötüket előzetes letartóztatásba helyezték.

A csoporttól lőfegyvereket, tőröket, fémvégű botokat, náci zászlókat, könyveket és lemezeket, valamint írott és képi dokumentumokat foglaltak le. A hatóságok feltételezik, hogy az 1999 végén alakult csoport fegyverkereskedelemből finanszírozta tevékenységét.

A Vér és Becsület nemzetközi neonáci szervezet Franciaországban, az Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában, Magyarországon és Nagy-Britanniában is működtet szervezeteket.

Comments are closed.