Forrás: HVG

Megtörtént a Plaza Centers tulajdonában lévő négy magyarországi bevásárlóközpont eladása – jelentette be a Plaza Centers tulajdonosa, az Elbit Medical Imaging Ltd.(EMI) izraeli cég. A plázák mintegy 16,7 millió euró készpénzért kerültek a Dawnay Day Group (Dawbay Day), a vezető brit pénzügyi és ingatlanforgalmazó konszern tulajdonába.

A Dawnay Day a négy magyarországi pláza részvényeinek és szavazati jogának 100 százalékát szerezte meg ezzel.

November 2-án jelentette be a Plaza Centers eladási szándékát és az erről szóló előszerződés aláírását. Mint azt hétfőn bejelentették, a véghezvitt tranzakció során a vevő mintegy 16,7 millió eurót fizetett a Plaza Centers-nek. Az összeget a 4 bevásárlóközpont – Pécs, Sopron, Szombathely, Veszrém – auditált eszközértéke – megközelítőleg 54,4 millió euró – alapján,

illetve a plázák mintegy 40,1 millió euró értékű pénzügyi kötelezettségeinek, döntően hosszú távú hiteltartozásainak levonásával állapították meg.

A Plaza Centers emellett három éves garanciát adott a Dawnay Day-nek a bevásárlóközpontok bérleti díjának bizonyos részére, illetve teljesíti a plázák bizonyos pénzügyi kötelezettségeit.

A Plaza Centers a múlt év júniusában már túladott Magyarországon üzemelő 16 plázájából 12-őn a Klepierre francia cégcsoportnak.

MTI

Comments are closed.