Forrás: Origo

Az éllovas Barcelona kellemes málagai túrát zárt a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, miután 4-0-ra győzött idegenben. A Deportivo és a Betis meglepetésre otthon kapott ki a Santandertől, illetve a Real Sociedadtól, a kiesőjelöltek meccsét pedig a Mallorca nyerte a Numancia ellen.

A Real Madrid ellen megsérült Eto”o visszatért a Barcelonába a Málaga elleni meccsre, ám nem valamelyik támadó szerzett vezetést a katalánoknak, hanem a védő Oleguer, aztán Giuly fejesével már kétgólos előnnyel várhatta a második játékrészt Rijkaard csapata.

A hátralévő negyvenöt percben előbb Giuly szerezte meg második gólját, majd Gerard bólintott be egy beadást, ráadásul hosszú térdsérülése után a brazil Motta is visszatért, mondhatni tökéletes napot zártak a gránátvörös-kékek.

A másik barcelonai csapat, az Espanyol is sikeresen abszolválta a fordulót, a Tamudo, Maxi Rodriguez duó ellen tehetetlen volt a Zaragoza. A Deportivo védőiből az izraeli Benayoun csinált bohócot, aki mesterhármassal segítette győzelemhez a kiesés elől menekülő Santandert.

A középmezőny alján tanyázó Real Sociedad a Betist lepte meg, és ezzel mostantól nem kell hátrafelé tekintgetnie. A Numanciának ezzel eddig sem volt gondja, mivel jó ideje az utolsó helyen szerénykedik, és a Mallorca elleni alsóházi derbi elvesztése után lassan elkezdhetnek barátkozni a másodosztállyal a soriaiak.

A bajnok Valencia egykapuzott, majd második félidei gólokkal hozta az Albacete elleni meccset, míg az újoncok párharcát a Getafe nyerte a Levente ellen.

Primera División, 33. forduló:

Deportivo La Coruna – Racing Santander 1-4 (1-0)

gól: Luque (22.), illetve Benayoun (57., 63., 83.), Javi Guerrero (70.)

Espanyol – Real Zaragoza 3-1 (2-0)

gól: Tamudo (34., 91.), Maxi Rodríguez (44.), illetve Villa (60.)

piros lap: Alvaro (81., Zaragoza)

Getafe – Levante 1-0 (1-0)

gól: Michel (19.)

Numancia – Real Mallorca 1-2 (0-0)

gól: Merino (80.), iletve Victor (55.), Iuliano (59.)

Real Betis – Real Sociedad 2-3 (0-1)

gól: Joaquin (46.), Oliveira (52.), illetve Labaka (4.), Barkero (66.), Uranga (89.)

Valencia – Albacete 2-0 (0-0)

gól: Mista (69.), Angulo (75.)

piros lap: Buades (60., Albacete)

Málaga – Barcelona 0-4 (0-2)

gól: Oleguer (22.), Giuly (34., 69.), Gerard (90.)

piros lap: Amoroso (75., Málaga)

[origo]

Comments are closed.