Forrás: MA

Nem kell szégyenkezniük a kínai férfiaknak hímvesszőik nemzetközi összevetésében: nem lógnak ki a világátlagból ‘felfelé’ – legalábbis nyugalmi állapotban.

2005.04.24 12:54 MTI

Egy hongkongi méricskélős tanulmány szerint a kínai férfiak péniszhossza átlagosan 8 centiméter 4 milliméter és még egy iciri-piciri: 6 tizedmilliméter, azaz összesen 8,46 cm. Ehhez az eredményhez öt hónapon át folyt a centizgetés 148 legényen, a legifjabb 23 éves volt, a legidősebb 93.

Erekciós állapotban azonban nem mérték meg a hímtagokat – vagy ha megmérték is, nem tértek ki az eredményre.

Más országokban is végeztek már korábban hasonló méricskélést, minek alapján a kínaiak a középmezőnyben vannak. Ha valakit érdekel: a németeké 8,6 centi, az izraeli férfiaké 8,3, a törököké 7,8. A legkurtább adat a Fülöp-szigetekről érkezett: 7,35 centis, a leghosszabb pedig olasz földről, ott 9 centi az átlag. Az Egyesült Államokban 8,8 centiméteres a ‘konfekcióméret’.

A hongkongi urológusok – merthogy orvosok végeztették a mérést – úgy találták, hogy minél kövérebb valaki, annál kurtább a hímtagja, aminek oka a véredények állapotának hízás miatti rosszabbodása lehet. A testmagasság és a péniszhossz között viszont nem találtak összefüggést.

A témához megjegyzendő, hogy alapvetően kétféle hímvessző van, az un. hús- és a vérvessző. Az előbbi nyugalmi állapotban terjedelmesebb, mint a második, ám erekciós ‘változatban’ nem sokkal nagyobb, mint petyhüdten. A vérvessző viszont jókorát képes ‘nőni’, ha vérrel telítődik.

Comments are closed.