Forrás: MA

Szombat este kezdődik a zsidó húsvét, a Peszach. Az ünnepi hangulat már eluralkodott Izraelben, még a börtönökben is. Izrael összes börtönében bőszen készülődnek az ünnepi vacsorára.

2005.04.23 14:19 Spicy Press Hírügynökség

Lesz hal, csirke, desszert és sok-sok szeretet. A függetlenséget még a rácsok mögött is megünneplik. Tízezer elítélt és 1500 börtönőr együtt fogja megünnepelni a zsidó húsvétot, a Peszach-ot. Az ország 24 börtönében bőséges menüt szolgálnak majd fel. Az előétel természetesen sült hal, ezt követően jön a főfogás, ami nem más, mint csirke krumplival és zöldséggel.

Természetesen lesznek különféle saláták és desszertek is. Az ünnep ideje alatt pászkát szokás enni, ezért több mint 4 tonna pászkát kapnak a börtönök. A jó hangulat elmaradhatatlan kelléke a bor, amit most tízezer üveg szőlőlével fognak helyettesíteni. Az ünnepi hangulat hangsúlyozására egymás mellett fog ülni arab és zsidó a vacsorán. ‘ Nagyon jó érzés azt látni, hogy az arab elítélt megadja zsidó társának a tiszteletet’- mondta az egyik börtön vezetője.

Comments are closed.