Forrás: MNO

George Busht, az Egyesült Államok elnökét folyamatosan „félre-alábecsüli” az ország – idézte a NewsMax.com Karl Rove-t, Bush politikai tanácsadóját az elnök által kreált, az angol nyelvben korábban nem létező szót alkalmazva. A New Republic gazdasági filozófiája miatt kritizálja Busht.

NewsMax.com / Associated Press

Karl Rove, Bush elnök politikai tanácsadója kritizálta az amerikai médiát, amiért az nem a politikai kérdések tartalmára koncentrál, hanem mindenhol konfliktust keres. Az elnök bizalmasa azt is hozzátette, hogy szerinte a média nem is annyira liberális, mint ellenzéki. Ami Bush elnök intellektusát illeti, az elnök mindig tart egy könyvet az éjjeli szekrényén, „intellektuálisan kemény”, de az ország folyamatosan „félre-alábecsüli” őt – mondta Rove, az elnök által kreált, az angol nyelvben korábban hivatalosan nem létező szót alkalmazva.

The New Republic

A liberális New Republic magazin az elnököt kritizálja, amiért a kínai importáruk miatt sínylődő amerikai textilipar védelmében protekcionista lépéseket tesz. Ahogy a szerkesztők fogalmaznak, Bush eddig gyakran vallotta magáénak az „Isten megsegíti azokat, akik segítenek magukon” gazdasági filozófiát. A jelek szerint azonban nem áll tőle távol „meg nem érdemelt adományban részesíteni azokat, akik segíthetnek neki politikai téren”.

The Washington Times

Az Izrael-párti lobbicsoport, az AIPAC kirúgta azt a két munkatársát, akiket korábban azzal vádoltak, hogy a Pentagonból származó, Iránnal kapcsolatos hírszerzési információkat juttattak el az izraeli hírszerzéshez. Ügyvédeik szerint a két elbocsátott szakértő helyesen cselekedett az ügyben.

Comments are closed.