Forrás: Index

Akik előre megmondták

Index

2005. április 21., csütörtök 9:25

Ezekben az órákban minden híroldalon nagy betűkkel díszeleg a kedden megválasztott pápa új neve. Érdemes viszont megnézni, hogy napokkal, vagy esetleg évekkel korábban kik és milyen összefüggésben emlegették XVI. Benedeket. II. János Pál halála után, a híres Szent Malakiás lista menetrendszerű előkerülésével elkezdődött a spekuláció, hogy mit is jelenthet Armagh XI. századi püspökének listájában a 111. bejegyzés, a Gloria Olivae (az olajfa dicsősége).

A Malakiás-jóslat alapján többen a XVI. Benedek nevet tartották befutónak. Az elmúlt napokban számos weboldalon feltűnt a Catholicplanet tulajdonos-szerkesztője, Ronald L. Conte tollából származó összegzés.

Megvan az eredeti

Az eredeti cikk bizonyíthatóan 2002. szeptemberében készült, azóta viszont Conte többször hozzányúlt. Utoljára például kedden, amikor piros kiegészítésben elnézést kért, mivel feketének tételezte fel a jövendő XVI. Benedeket, II. János Pál halálát pedig 2003-ra jósolta. Vizsgálataink szerint ezen kívül kivette belőle a spekulatív dátumokat felsoroló táblázatot is.

Ronald L. Conte eredeti írásában tesz néhány tiszteletkört, leírja például, hogy milyen békét hozó személyiség érdemelhetné meg az olajfa dicsősége jellemzést. Illetve Szent Malakiás jóslata akár vonatkozhat a bencés rendre, illetve annak Olivetans nevű ágára.

A következő pápára vonatkozó fejtegetéseit Conte azzal folytatja, hogy az illető esetleg felveszi a XVI. Benedek nevet, utalva elődjére, a békemissziót folytató XV. Benedekre.

Nem jön össze a béke

„De ahogy XV. Benedeknek nem sikerült békét hozni a világba, XVI. Benedek kísérlete is kudarcot vall majd. Míg XV. Benedek uralkodása az első világháború elején indult, XVI. Benedek pápasága a III. világháborút előzi meg ” – áll a szövegben.

Conte különben biztos benne, hogy az arab országok meghódítják Európát és Afrika nagy részét, sőt megtámadják az Egyesült Államokat is. Szerinte a „békepápát” 2003. folyamán választják meg, uralkodása pedig rövid lesz, az évtized vége előtt véget ér. 2004. elején hosszáfűzött kiegészítésében Conte elnézést kért, és a pápaváltás várható évszámát 2004-re módosította.

Bebukik a szent helyek terve

Szerinte az 5. és 6. században élt Szent Benedekhez hasonlóan XVI. Benedek is fekete lesz. Békét szeretne teremteni a Földön, de nem jár sikerrel. 2009. előtt átadja a helyét Petrus Romanus-nak (Római Péter), majd elkezdődnek a Jelenések könyvében megjósolt események és a harmadik világégés. Conte saját bevallása szerint a 2009-2010-es időszak dolgában a legbiztosabb.

Az utolsó két pápa egyike, vagyis XVI. Benedek vagy Római Péter azt fogja javasolni, hogy Jeruzsálemben épüljön fel három vallás, a kereszténység, a zsidóság és az iszlám szent helye, ez viszont nem fog megvalósulni, állítja Ronald L. Conte.

Az általa felállított kronológia szerint különben Róma és Vatikánváros 2013 júliusában pusztul el. A megnyugtatásul hozzáfűzött megjegyzés szerint ez még nem a vég, az egyház és a világ még évszázadokig vígan él.

Nincs túl sok név

A XVI. Benedek név az elmúlt napokban további fejtegetésekben is elhangzott. Ennek a blognak a gazdája például büszke rá, hogy 11 nappal az esemény előtt megírta mi lesz a befutó név. A mások viszont inkább XIV. Leót és III. János Pált várták.

Szkeptikusok szerint azonban az új pápa gyakorlatilag kevesebb mint fél tucat név közül választhatott (pedig a teljes lista sokkal hosszabb). Vállalható lett volna a János Pál, Gyula, Kelemen vagy Leó, esetleg a sima Pál illetve még 2-3 további név. Vagyis a sorszám szerint következő Benedekre szerintük vakon is lehetett volna tippelni.

Comments are closed.