Forrás: MA

A 4 testvér egy kitalált történettel állt elő, azt mondták tanúi voltak egy katona elrablásának. Miután kiderült az igazság, bevallották, csupán látni akarták, milyen gyors az izraeli hatóság reakciója.

A gyerekek anyukája telefonált be a rendőrségre. Beszámolt arról, hogy gyermekei szemtanúi voltak egy katona elrablásának. A rendőrségnek ez az információ éppen elég volt ahhoz, hogy átfésüljék Jeruzsálem városát és környékét.

A bejelentést követően lezárták a város fő utcáit, és helikoptert küldtek az emberrabló felderítésére. A rendőrség bevonta az izraeli hadsereget is az akcióba, ahol riadót rendeltek el. Először létszámellenőrzést tartottak, majd Izrael határait zárták le.

Mindeközben a gyerekeket a rendőrség emberei kérdezgették a látottakról. Néhány óra elteltével a testvérek elfáradtak és bevallották, hogy csak kitalálták a történetet. „Csak meg akartuk nézni a rendőrséget akció közben” -mondták.

Az „emberrabló” utáni kutatás egy vagyonba került, ennek ellenére a gyerekeket életkoruk miatt felelősségre vonni nem lehet. A nyomozók elmondták, hogy lenyűgöző a fiúk képzelőereje és nyugodtsága. A kihallgatás során egyetlen egy hibát sem követtek el, mindegyikük a legapróbb részletig ugyanazt mondta el, mint testvérei.

Comments are closed.