Forrás: MA

Gyurcsány Ferenc, Hiller István és Lendvai Ildikó fejenként százezer forinttal támogatta a baloldali érzelmű fiatalok számára indított, Amőba nevezetű internetes társasjátékot.

2005.04.20 09:52 Magyar Nemzet, Török László

Ennek ellenére a szervezők az idén 56 millió forintból gazdálkodhatnak, ugyanis meg nem nevezett vállalkozók is segítik a potenciális résztvevők felkutatására létrejött alapítványt.

Horváth Lóránt, az Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba) kuratóriumi elnöke tízmillió forinttal szállt be a játékszervezés költségeibe, amelyek az idén egészen pontosan 56 millió forintra rúgnak. A baloldallal szimpatizáló ifjak felkutatására létrejött szervezetet ugyanis meg nem nevezett vállalkozók is finanszírozzák, akiktől százezer és egymillió forint között várják a támogatásokat. Az Amőba értelmi szerzői, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István, az MSZP elnöke és Lendvai Ildikó frakcióvezető fejenként százezer forinttal járultak hozzá az internetes társasjáték szervezésére létrehozott alapítvány kezdőtőkéjébe.

A cél, ahogy Horváth azt megfogalmazta, egy mérsékelt, nyugodt, modern baloldal megalkotása, indulat nélkül, több gondolkodással. Erre első körben budapesti szórakozóhelyeken kerülhet sor, ahol éjféli párnacsatázás során elmélkedhetnek a baloldallal szimpatizáló fiatalok a szociáldemokráciáról. A napi munka az interneten keresztül zajlik majd, ahol a közélet éppen aktuális problémáira kell megoldást keresniük és találniuk a játékosoknak. A jó ötletekért pontokat osztogatnak, amelyeket értékes ajándékokra lehet váltani.

A szervezésbe széles körből merítve kívánnak bevonni fiatalokat, így a Fiatal Baloldal (akik közül többen nemtetszésüknek adtak hangot az Amőba miatt, konkurenciát látva az ‘egysejtűben’), valamint a Ron Werber által kiképzett csapatjátékosok segítségére is számítanak.

A tervek szerint a játék április 25-én kezdődik. Az Index információi szerint az első nagyszabású program ma lesz a budapesti Zöld Pardonban, a rendezvényen a felmerülő kérdésekre Gyurcsány Ferenc felel. Emlékezetes, ezen a szórakozóhelyen tartotta összejövetelét az MSZP Csapatjátékosok nevezetű szerveződése tavaly ősszel. A Ron Werber izraeli kampánytanácsadó nevével fémjelzett társaság előtt Gyurcsány Ferenc elmondta: ‘Megcsináljuk, ti, én meg a Hiller Pisti.’ Az eredetileg Tóbiás József volt pártigazgató és Werber alá tartozó függetlenített aktivistáknak az európai parlamenti választásokat megelőzően az izraeli tanácsadó egy felkészítésen (amelyre bejutott az Index újságírója) arról beszélt: az EP-kampány kapcsán háborúra készül. Tóbiás pedig kijelentette: nem érdeklik a választási és etikai kódexek, a végén majd megbeszélik az illetékesekkel, hogy mennyi a bírság.

Comments are closed.