Forrás: Híradó

Csaknem négyszáz iráni iszlám szélsőséges nő és férfi gyűlt össze az iráni fővárosban, Teheránban, hogy önként jelentkezzen Izrael-ellenes öngyilkos merényletekre.

A mintegy 250 férfi és 150 nő, szélsőséges iszlám csoportok tagjai két nem kormányzati szervezet felhívására jelentkeztek, hogy támogatást nyújtsanak palesztin öngyilkos merényletek szervezőinek, és bizonyítsák készségüket a mártíromságra.

A főváros egyik főterén csadorba öltözött asszonyok és feliratos fejpántot viselő férfiak sorakoztak, a fejpántokon az „Egy az Isten, Allah, és Mohamed az ő prófétája” szöveg volt olvasható. Közben a szervezők az öngyilkos merényleteket engedélyező vallási nyilatkozatot olvastak fel.

Az iszlám szélsőségesek egyben arra szólítottak fel, hogy tagjaik védjék meg a jeruzsálemi al-Aksza mecsetet, a muzulmán világ harmadik legszentebb helyét zsidó szélsőségesek támadásaitól.

Az iráni hatóságok általában elhatárolódnak a szerdaihoz hasonló megmozdulásoktól, azt állítva, hogy nincs lehetőségük azok megakadályozására.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.