Forrás: HVG

Ahogy közeledik a VOLT időpontja, napról-napra újabb világsztárokkal erősödik a VOLT programja.

A drum and bass műfaj hívei számára szenzáció, hogy Roni Size és MC Dynamite is eljön a VOLT-ra. Ugyancsak a VOLT vendége lesz a brit CLIENT. A Depeche Mode-os Andy Fletcher női duója a nagy európai fesztiválokon és az Erasure előzenekaraként mutatkozik mostanában, egyre nagyobb sikerrel.

Ugyancsak a hűség városába utazik a román származású Balanescu Quartet, az igazi crossover vonós-csapat, amely évtizedek óta popzenei újításairól, filmzenéiről és sajátos színpadi produkcióiról híres.

Roni Size a modern elektronikus tánczene, közelebbről a drum and bass- és a jungle-szcéna megkerülhetetlen és egyik legnagyobb hatású figurája, a fontosak között is az egyik legfontosabb, az egyenlők között is az egyik első.

Alexander Balanescu egy kicsit a miénk. Sok, a világ más más részén élő ember szemében ugyanis az ő művészete testesíti meg Kelet-Európát, a kelet-európai mentalitást, gondolkodásmódot, még akkor is, ha tudjuk, a hegedűművész-zeneszerző Balanescu igen fiatalon előbb Izraelbe került szüleivel a Ceaucesu-rendszer elől elmenekülve, majd Londonban, később egy kis időre New Yorkban, majd ismét Londonban élt, tanult, dolgozott és dolgozik a mai napig.

Sokáig csak ennyit annyit tudhattunk, hogy a Client egy angol csajduót takar, Client A-t és Client B-t, akiket a Depeche Mode-tag Andy Fletcher vett pártfogásába és jelentette meg a zenekar mindkét lemezét kiadója, a Toast Hawaii cégére alatt. Tavaly november 20-án már bemutatkoztak nálunk az Events Hallban és végre több is kiderült.

MTI

Comments are closed.