Forrás: Híradó

A sportember már gyermekkora óta készül a motorsport királykategóriájába, melyhez Magyarországon keresztül vezetett, igen érdekes, és kalandos útja

Az f1hirek.hu internetes szaklap beszámolója szerint a Minardi tesztpilótája, a papíron izraeli, ám szívében félig magyar, félig izraeli Chanoch Nissany, már gyermekkora óta készül a motorsport királykategóriájába, melyhez Magyarországon keresztül vezetett, igen érdekes, és kalandos útja.

A Minardi tesztpilótája az f1hirek-nek adott exkluzív interjújában eddigi életútjáról, és számos más érdekességről beszélt.

Az alábbiakban ezt az inetrjút olvashatják – változatlan formában:

Gondolom sokan kíváncsiak arra, mi hozott Téged Magyarországra, Budapestre? Mikor költöztél a magyar fővárosba? Mesélj erről egy kicsit…

Chanoch Nissany: A kilencvenes évek elején jöttem Magyarországra, üzleti célból. Olyannyira megszerettem az országot, a fővárost, az embereket, hogy Tel-Aviv mellett Budapest lett a második otthonom.

Milyen gyakran látogatsz el szülőhazádba?

Chanoch Nissany: Évente rengeteget utazom, hozzávetőleg 200 napot töltök repülőn, ami azt jelenti, hogy vagy Tel-Aviv-ban vagy Budapesten vagy éppen a tesztelések, versenyek színhelyén van kötelező jelenésem.

Mit gondolsz a magyar emberekről, mennyire volt nehéz megtalálnod a helyed Magyarországon?

Chanoch Nissany: A magyar emberek nagyon kedvesek és barátságosak, bizonyíték erre, hogy nem sokkal ideérkezésem után már otthonosan mozogtam az országban, és sok barátot szereztem.

Több helyen olvasni lehetett, hogy szinte magyarnak érzed magad, és legszívesebben magyar színekben is versenyeznél. Ebből mi igaz?

Chanoch Nissany: Papíron izraeli állampolgár, a szívemben félig magyar, félig izraeli vagyok. Ez az oka, hogy a sisakomon a két ország zászlaját látni. Egyébként magyar versenyzői licensszel rendelkezem.

Nem számítasz kezdőnek a sportban, bár későn kezdtél el versenyezni. Az autóversenyzés előtt mivel foglalkoztál, és hogyan jött az ötlet, hogy autóba ülj?

Chanoch Nissany: Fiatalkoromban is versenyző akartam lenni, de Izraelben mind a mai napig tiltott az autóversenyzés. Az évek folyamán a munkámmal párhuzamosan különböző sportokat űztem (futás, kung-fu, úszás), tudatosan készültem az autóversenyzésre.

Minden versenyző nagy álma, hogy egyszer a Formula-1-ben versenyezhessen, gondolom Te sem voltál kivétel ez alól. Mikor jött az öltet, hogy a Formula-1-ben próbálj szerencsét? Kinek a segítségével, illetve közreműködésével jutottál el Paul Stoddart csapatához?

Chanoch Nissany: Nyilvánvaló, minden versenyző álma a F-1-be kerülés. Jómagam Szász László csapatában kezdtem a pályafutásomat, és Cserkúti Józseffel együtt segített abban, hogy profi autóversenyző legyek. Attól a pillanattól kezdve pedig, hogy találkoztam Frank Tamással, ő lett a menedzserem, innentől minden felgyorsult és könnyen ment.

Más istálló szóba sem jött a Minardin kívül? A Jordan színeiben is teszteltél pár alkalommal, ők nem kínáltak Neked munkalehetőséget?

Chanoch Nissany: A Minardi Forma-1-es csapatában versenyzek, ez az egyetlen csapat, amire koncentrálok.

Mi alapján választott Téged Stoddart úr, hiszen gondolom nem csak egyedül Te voltál versenyben a tesztpilótai állásra?

Chanoch Nissany: Stoddart szavait ismételhetem csak: „három tényező szükségeltetik ahhoz, hogy valaki Forma-1-es autót vezessen: fizikális felkészültség, kellő motiváció és az autó kezelésének gyors elsajátítása. Nos Chanoch-nál mindezek adottak.”

Az interjú folytatása a következő oldalon olvasható – ám mielőtt lapozna szavazzon!

Véget ér-e a Ferrari vesszőfutása a San Marinoi Nagydíjon?

SZAVAZZON A LAP ALJÁN!

1 | 2 Következő oldal

Faludi Zoltán / f1hirek

Comments are closed.