Forrás: Index

Az Iszlám Dzsihád nem vesz részt a palesztinai választásokon

április 16. 10:57

[MTI]

A többi radikális palesztin szervezettel ellentétben az Iszlám Dzsihád nem akar részt venni a palesztin parlamenti választásokon. Mint a radikális szervezet vezetője péntek este közölte, nem indítanak jelölteket a július 17-én esedékes választásokon. A korábbi szavazásokkal ellentétben azonban az Iszlám Dzsihád nem szólítja fel híveit a választások bojkottjára. „A részvétel fakultatív” – tette hozzá Mohammed al-Hindi, aki a döntést izraeli csapatoknak és telepeseknek a palesztin területeken való tartós jelenlétével indokolta.

A palesztin lakosság júliusban választja meg a majdani parlament képviselőit. A Hamász palesztin szervezet, amely Izrael megsemmisítését hirdeti, valamint a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalom már jelezte, hogy jelölteket állít a választásra. A Hamász első ízben kíván részt venni egy demokratikus szavazáson, és fontolóra vette, hogy belép Abbász kormányába. A többi radikális palesztin szervezettel ellentétben az Iszlám Dzsihád nem akar részt venni a palesztin parlamenti választásokon. Mint a radikális szervezet vezetője péntek este közölte, nem indítanak jelölteket a július 17-én esedékes választásokon. A korábbi szavazásokkal ellentétben azonban az Iszlám Dzsihád nem szólítja fel híveit a választások bojkottjára. „A részvétel fakultatív” – tette hozzá Mohammed al-Hindi, aki a döntést izraeli csapatoknak és telepeseknek a palesztin területeken való tartós jelenlétével indokolta.

A palesztin lakosság júliusban választja meg a majdani parlament képviselőit. A Hamász palesztin szervezet, amely Izrael megsemmisítését hirdeti, valamint a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalom már jelezte, hogy jelölteket állít a választásra. A Hamász első ízben kíván részt venni egy demokratikus szavazáson, és fontolóra vette, hogy belép Abbász kormányába.

Comments are closed.