Forrás: Híradó

Izraeli katonai források szerint a katonák csak viszonozták a lövéseket, amelyeket az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szervezet tagjaként azonosított férfi adott le rájuk, amikor megkísérelték őt letartóztatni

Izraeli katonák lelőttek egy palesztin fegyverest csütörtökön a ciszjordániai Nábluszhoz közeli Balata menekülttáborban, ismét feszültséget okozva ezzel az erőszakcselekmények kölcsönös felfüggesztéséről érvényben lévő izraeli-palesztin megállapodás körül.I

Izraeli katonai források szerint a katonák csak viszonozták a lövéseket, amelyeket az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szervezet tagjaként azonosított férfi adott le rájuk, amikor megkísérelték őt letartóztatni. A tábor egyik vezetője szerint viszont az izraeli katonák nyitottak tüzet, minden előzmény nélkül.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai csütörtökön vezetőségi értekezleten vitatják meg, hogy továbbra is tartják-e magukat a februárban létrejött tűzszünethez.

A megállapodást legutóbb a múlt héten sértette meg az izraeli hadsereg, amikor katonái – szintén vitatott körülmények között – három palesztin kamaszt öltek meg Gázában.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.