Forrás: MA

A „Kábítószer Ellen” elnevezésű alapítvány és az Izraeli Külügyminisztérium ezentúl folyamatosan tájékoztatja a külföldre látogató izraeli állampolgárokat kábítószer fogyasztása és birtoklása kapcsán az adott országban hatályban levő jogszabályokról.

Az új könyv hamarosan kapható lesz Izraelben. A kötet külföldre utazó izraeli állampolgároknak ad felvilágosítást a célország kábítószerrel kapcsolatos törvényeiről.

„Az izraeli turisták nincsenek tisztában más országok törvényeivel, egy nap alatt 10 izraelit is letartóztattak Indiában kábítószer birtoklása miatt. Legutóbb több évre elítéltek egy fiatal férfit”- mondta a „Kábítószer Ellen” Alapítvány vezetője.

A könyvből kiderül, hogy Indiában 1 év börtönbüntetést kap, aki kis mennyiségű kábítószert tart magánál saját használatra. Akinél nagyobb mennyiséget találnak, akár 20 évet is kaphat. Aki Nepálban marihuánát szív, egy hónapra börtönbe kerülhet, vagy pénzbírság megfizetésére kötelezhetik. Azok akik keményebb drogokat használnak, akár több évre is börtönbe kerülhetnek.

A perui törvények szerint, aki nem saját használatra tartja magánál a kábítószert, 10 év börtönbüntetést érdemel. Egyiptomban már marihuána birtoklása esetén is börtönbüntetés, kényszermunka és pénzbírság jár együttesen. A könyv célja megvédeni az állampolgárokat a súlyos büntetésektől. Ilyen eseteknél ugyanis hazája sem tud segíteni a bajba jutott turistának.

Comments are closed.