Forrás: Hírtv

‘Ez az utolsó figyelmeztetés a harmadik dzsihád előtt’ – így fenyegette meg Izraelt a Hamasz egyik vezetője. A közel-keleten azután szabadultak el az indulatok, hogy egy cionista mozgalom zsinagógát építene a muzulmánok egyik legszentebb helyére. Izraeli katonák izraeli tüntetők ellen, a palesztinok védelmében.

A cionisták felfüggesztenék a kivonulást a megszállt területekről, sőt még egy zsinagógát is építenének a muzulmánok harmadik legszentebb helyén, a jeruzsálemi templomhegyen lévő al-Aksza mecsetnél.

A cionista tüntetésre a beharangozott tízezrek helyett pár százan érkeztek. Az izraeli hadsereg így is alig tudta megakadályozni, hogy a mecset területére lépjenek.

A biztonsági intézkedésekre azért volt szükség, mert a palesztinok azzal fenyegetőztek, hogy felfüggesztik a tűzszünetet, ha a zsidók megszentségtelenítik mecsetüket.

A palesztinok közben a Gázai övezetben újrakezdték az izraeli megszállás elleni tüntetéseket.

Az indulatok azután szabadultak el, hogy az izraeli hadsereg tegnap agyonlőtt három fegyvertelen tizenévest, amiért azok egy katonailag lezárt területen fociztak. Megtorlásként a palesztinok gránátokkal lőttek több zsidó telepet.

Comments are closed.