Forrás: MA

Nem tűrik meg az újnyilasokat az angyalföldi Dagály utca egyik házának lakói.

2005.04.09 10:07 Magyar Hírlap

Az épület pincéjében az elmúlt hetekben nyitott irodát a Bácsfi Diána nevével fémjelzett Magyar Jövő Csoport. Lapunk úgy tudja, a legutóbbi lakógyűlésen döntöttek arról, hogy akár birtokháborítási pert is kezdeményeznek, ha nem mennek ki önszántukból Szálasi hívei.

Az 55 négyzetméteres pincerész tulajdonosa nem a házban lakik, ő az önkormányzattól vásárolta meg a helyiséget.

Ez év február végén a tulajdonos bemutatta Bácsfit mint az új bérlőt a háromszintes ház közös képviselőjének. Bácsfi lapunknak azt mondta, hogy heteken át nem volt semmilyen konfliktusuk a lakókkal, bár eleve fenntartással fogadták a szervezet megjelenését. Hetente három-négy alkalommal gyűlnek össze az irodában. A mitológiai előadásokon húsz-harminc érdeklődő is akadt. A lakók ezt elégelték meg. Szerintük félelemkeltő és zavaró a sok idegen megjelenése. Ráadásul postaládáikba egy alkalommal tagtoborzó röplapokat is tettek.

A múlt hét végén Bácsfi előadását megpróbálta félbeszakítani a közös képviselő. Végül azzal távozott, hogy ha még egyszer gyűlést tartanak, birtokháborítási pert kezdeményeznek. Az ellen nincs kifogásuk, ha csak Bácsfi használja a helyiséget, de csak irodai munkára. A hungaristák azóta nem mentek le a pincébe. Vezetőjük közölte, hogy jogászokkal konzultálnak. Ám a bérleti díjat előre kifizették, ezért ragaszkodnak a helyiséghez.

Comments are closed.