Forrás: Világgazdaság

Vállalatok és piacok

Épül a siófoki élményfürdő

[2005-04-05]

Megkezdődött a siófoki wellnesstermálfürdő építése az Aranyparton. A kivitelező Strabag Rt. 1,15 milliárd forintból készítheti el a komplexumot a Közbeszerzési Értesítő szerint. A fürdőcentrum mellett hamarosan indulhat a melléje tervezett négy apartmanház építése is nyolcmilliárd forintos befektetéssel.

A fürdőcentrum nyolcezer négyzetméteren épül meg – jelezte érdeklődésünkre Török Péter, a beruházó Termofok Kft. ügyvezető igazgatója, aki reméli, új lendületet adhat az idegenforgalomnak a projekt. Mint mondta: 700 négyzetméteres összvízfelületen alakítanak ki élmény- és gyógyvizes medencéket. Lesz tanuszoda, számos szauna, masszázshelyiség, valamint szoláriumok és egyéb kiszolgálólétesítmények.

A százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Termofok Kft. saját tőkéből finanszírozza a beruházást. Török Péter elmondta: elképzelhető, hogy a beruházás során felhasználhatják az uszodaépítésre a Széchenyi-tervből nyert 70 millió forintot, a megyétől pedig további 40 milliót is kaphatnak.

A komplexum egyidejűleg 500 vendég fogadására alkalmas. A háromemeletes építményt 2006. június 30-ig kell átadni. A wellnesscentrum beruházásának megtérülésével kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a vezető, jelezve, az üzleti terv készítése folyamatban van.

A wellnesscentrum mellett várhatóan egy üdülőközpont is létesül, amely közös szakmai program keretében valósulhat meg az LA Shiraz Invest Kft.-vel.

Narozsny Róbert, a projekt koordinációs felelőse elmondta: az izraeli társaság négy apartmanházat és egy plázajellegű szolgáltatóházat épít fel a szomszédos, 24 ezer négyzetméteres területen, az apartmanok egyenként 122 férőhelyesek lesznek. Ezekben többek között helyet kap majd kaszinó és bowlingpálya is. Mint mondta: a kivitelezőkkel folytatott tárgyalások hamarosan befejeződnek. Narozsny Róbert szerint két és fél éven belül készülhet el a teljes komplexum.

Comments are closed.