Forrás: Magyar Rádió

A halálos beteg II. János Pál pápa válságos állapota egyelőre stabilizálódott – jelentette az ADNKronos olasz hírügynökség Camillo Ruini bíborosnak, Róma pápai helynökének a személyi titkárára hivatkozva. Ugyanakkor a Vatikán azt is hozzátette: már nincs remény.

A Szent Péter téren, ahol az éjszaka közel hetvenezren imádkoztak a pápáért, hajnalra még mintegy ezer hívő maradt.

Szombat éjfél környékén még azt jelentették a hírügyökségek, hogy II. János Pál egyre rosszabb állapotban van II. János Pál pápa: újra összeomlott a vérkeringése. Az ntv német hírtelevízió orvosi forrásokra hivatkozva azt is jelentette, hogy leállt a pápa szívműködése, EKG-ja már nem mutat jelet. Az AdnKronos olasz hírügynökség szerint pedg az agyműködést jelző EEG agyhalált mutatott az egyházfőnél, de Vatikáni források cáfolták a hírt azzal, hogy az apostoli palotában nincs is ilyen agyfunkciók mérésére szolgáló készülék.

Világszerte hívők milliói imádkoztak szombaton a katolikus egyházfőért Lengyelországtól a Fülöp-szigetekig, Kenyától Peruig: hívő keresztények, izraeliták és muzulmánok.Budapesten a Mátyás-templomban pénteken este tíz óra és éjfél között virrasztást tartottak.

MR

Comments are closed.