Forrás: Híradó

.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) mély együttérzéssel kísérte figyelemmel II. János Pál pápa betegségét, szenvedéseit és megrendüléssel értesült bekövetkezett haláláról – közölte a szervezet. “A magyarországi zsidóság vezetői és hívei őszinte részvétüket nyilvánítják katolikus testvéreiknek az egyház fejének elhunyta alkalmából” – olvasható a nyilatkozatban.

A Mazsihisz kiemelte: a magyarországi zsidóság igen nagyra értékeli és őszinte megbecsüléssel tekint II. János Pál pápának 26 éves pápasága alatt végzett tevékenységére, amelyet a vallásba vetett hit helyreállítása és kibővítése, az egyházak és az állam kapcsolatainak rendezése, valamint a béke megőrzése érdekében kifejtett. “A magyarországi zsidóság különösen nagyra értékeli a pápa azon megnyilvánulásait, amelyeket egyháza és a zsidóság kapcsolatainak jobbá tétele, a holokauszt lelki következményeinek felszámolása terén tett” – írta a szervezet, hozzátéve: a magyarországi zsidóság vezetői és hívei őszintén bíznak abban, hogy ez a folyamat II. János Pál pápa halálával nem szakad meg, és a fájó gyász elmúltával a bíborosi testület megfelelő döntését követően méltóképpen folytatódik.

A Mazsihisz vezetői részvétüket nyilvánították a Pápai Nunciatúrának és a Magyar Katolikus Püspöki Karnak is – áll a nyilatkozatban.

Comments are closed.