Forrás: Híradó

Április elsejétől Izraelben tilos a libatömés, s ez nem áprilisi tréfa, hanem a valóság

Másfél évvel ezelőtt ugyanis az izraeli legfelsőbb bíróság helyt adott több állatvédő szervezet követelésének és betiltotta a libatömést. A taláros testület döntését azzal indokolta, hogy a libatömés megsérti az állatokkal való humánus bánásmód alapelveit – olvasható az ISRALAND című orosz nyelvű hírportálon.

A legfelső bíróság az átállás levezénylésére mindössze 18 hónapot adott a mezőgazdasági minisztériumnak. Ezalatt az idő alatt kellett (volna) mindazoknak a szervezetek és magánszemélyek, amelyek libatöméssel foglalkoznak, más kereseti forrás után nézniük.

Ez év elején a mezőgazdasági minisztérium hasztalan próbálta meggyőzni a knesszet illetékes bizottságát árról, hogy a libatömésben nincs semmi kegyetlen, a képviselők nem fogadták el az érveket. Ugyancsak eredménytelennek bizonyult a kísérlet, hogy a legfelsőbb bíróság a tiltás életbeléptetésére további haladékot adjon. Így nincs apelláta, s április elsejétől a farmerek, kiknek feltehetően nincs tréfás kedvük, kénytelenek lesznek beszüntetni a libatömést.

MTI Panoráma

Comments are closed.