Forrás: Manager Fórum

Döntéshozóknak

www.mfor.hu

Menedzsment Fórum – > Vállalatvezetés -> Újabb ötezer lakást építene Budapesten az izraeli Yozma

Újabb ötezer lakást építene Budapesten az izraeli Yozma

2005-03-31 09:01:00

A Minrav izraeli társaság magyarországi leányvállalata, a Yozma első magyarországi beruházásában, a Napfürdő Otthonparkban már két épületet avatott fel, a jövőben pedig újabb ötezer lakás, valamint logisztikai központok építését is tervezi hazánkban, értesült a Világgazdaság.

A Napfürdő Otthonpark projekt során az izraeli cég összesen 22 ezer négyzetméter lakóterületet hoz létre 2006 májusáig, több mint hárommilliárd forint ráfordítással. A Minrav tavaly óta részese a XIII. kerületben épülő Central Park lakópark beruházásának is, ahol 2008-ig 550 új lakás épül fel. A következő években a cég újabb ötezer lakás építését tervezi a főváros XVIII., XI., VIII., IX. és XIII. kerületében. A lakóépületek mellett pedig hamarosan a logisztikai ingatlanok piacára is beszáll.

Az építéssel, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó ipari vállalat 1969-ben alakult, részvényeit az 1980-as évek óta jegyzik a tőzsdéken. Mára Izraelben nagyberuházások részese, a Minrav építette például a tel-avivi nemzetközi repülőtér tavaly októberben átadott terminálját, írja a Világgazdaság.

Comments are closed.