Forrás: Világgazdaság

Átadták a pestszentlőrinci Napfürdő Otthonpark lakóépületeinek felét az új tulajdonosoknak. A Minrav izraeli társaság magyarországi leányvállalata, a Yozma első magyarországi beruházásában most két épületet – összesen 164 lakást – avattak fel. A cég néhány hete újabb területet vásárolt meg Angyalföldön a Róbert Károly körút közelében, s a jövőben a lakóépületek mellett logisztikai központok építését is tervezi hazánkban – mondta lapunknak Abraham Kusnitsky, a Minrav Holdings elnök-vezérigazgatója. Hozzáfűzte: a következő években újabb ötezer lakás építését tervezik a főváros XVIII., XI., VIII., IX. és XIII. kerületében.

A Napfürdő Otthonpark projekt során az izraeli cég 11 ezer négyzetméternyi telken – a garázsokkal együtt – összesen 22 ezer négyzetméter lakóterületet hoz létre 2006 májusáig, több mint hárommilliárd forint ráfordítással. Az új lakástulajdonosok 90 százaléka kedvezményes hitelt vett igénybe. A zárt lakóparki beruházás négy ütemben valósul meg. Mindegyikben kettő, egyenként 42 lakásos, egységes megjelenésű, üvegfelületekkel gazdagon ellátott, négyemeletes épületet húznak fel. A Minrav tavaly óta részese a XIII. kerületben épülő Central Park lakópark beruházásának is, ahol 2008-ig 550 új lakás épül fel. Azt a projektet a Melisron céggel közösen végzi.

Az építéssel, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó ipari vállalat 1969-ben alakult, részvényeit az 1980-as évek óta jegyzik a tőzsdéken. Mára Izraelben nagyberuházások részese, hidak és alagutak, lakóparkok és kormányzati épületek, kulturális központok és sportlétesítmények kötődnek nevéhez. A Minrav építette a tel-avivi nemzetközi repülőtér tavaly októberben átadott terminálját. A Minrav csoport négy üzletágat működtet. Az építészeti és gépészeti ágazatba a kórházakat, középületeket, lakásokat és irodákat kivitelező csoport tartozik. Az úgynevezett haszontermelő ingatlanok és rendszerek részterületen high-tech irodaházak, víztisztító rendszerek, állami és kormányzati komplexumok, valamint kollégiumok szerepelnek. Teljesen önálló a kereskedelmi fejlesztéseket és nemzetközi projekteket tartalmazó részleg.

Comments are closed.