Forrás: Híradó

Izraelben élő sokszoros milliárdos több hetes távollét után visszatért Tel-Avivba. A rendőrség a Hapoalimnál történt csalás miatta azonnal elvitték kihallgatásra.

Az egyik legnagyobb izraeli pénzintézetben, a Hapoalim bankban végrehajtott pénzmosás ügyével kapcsolatban szerdán kihallgatta az izraeli rendőrség Vlagyimir Guszinszkij volt orosz médiamágnást, a Maariv című, vezető izraeli újság résztulajdonosát.

A hazájából 2001-ben elmenekült, az orosz rendőrség által csalás vádjával körözött, Izraelben élő sokszoros milliárdos több hetes távollét után kedden tért vissza Tel-Avivba. A rendőrség, amely a hónap eleje óta folytat vizsgálatot a Hapoalimnál történt csalás ügyében, azonnal elvitte kihallgatásra.

Képviselője szerint Guszinszkij önszántából utazott Izraelbe, és nincs köze a több százmillió dolláros pénzmosási ügyhöz, amelynek kapcsán a bank csaknem húsz alkalmazottját tartóztatták le eddig.

Vlagyimir Guszinszkij jelenleg egy orosz nyelvű műholdas televíziót üzemeltet, és 27 százalékban tulajdonosa az azonos című újságot kiadó Maariv csoportnak.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.