Forrás: MNO

Nyolcvan évvel megjelenése után Adolf Hitler önéletrajzi műve s egyben a náci ideológia egyik alapvetése, A harcom című könyv (Mein Kampf) a bestseller-listán szerepel Törökországban.

A Mein Kampf legutóbb januárban jelent meg a muzulmán országban, ma pedig az 50 000 eladott példánynak köszönhetően a D&R könyvterjesztő hálózat sikerlistájának negyedik helyén áll.

A könyv török kiadóinak többsége azt állítja, csak a várható üzleti nyereség érdekében jelentették meg a tömeggyilkosságokért felelős könyvet, de vannak, akik elismerik: a Törökországban tapasztalható antiszemitizmus és Amerika-ellenesség növeli a keresletet a Mein Kampfra.

A könyvet számos alkalommal kiadták már Törökországban, de a mostani kiadás szokatlanul alacsony ára – átszámítva 4,50 dollár a szokásos 15-höz képest – is hozzájárult a kiadvány „sikeréhez”. Törökország 22 000 fősre tehető zsidó közösségének vezetői tiltakoztak a kiadóknál, és megdöbbenésüket fejezték ki, amiért „a rasszizmus és antiszemitizmus magvait hintő, 500 oldalas könyv ilyen alacsony áron kapható”. (Forrás: mult-kor.hu)

Comments are closed.