Forrás: MA

Egy Melbourne-ben tartott egészségügyi konferencián megállapították, hogy az életbemaradáshoz több kell, mint szerelem, de a belefeledkezés az érzelmekbe, meghosszabbíthatja az ember életét.

2005.03.29 17:44 Spicy Press Hírügynökség

A hétvégén megrendezett nemzetközi konferencián bebizonyították, hogy a szerelemnek köze van a hosszú élethez. Itt nem a romantikus szerelemről van szó. Marc Cohen professzor a szerelmet úgy definiálja, mint valami, ami azt az érzetet kelti az emberben, hogy megállt az idő.

Ha tehát valaki nagyon szeret kertészkedni, festeni vagy tévét nézni és annyira belemerül a tevékenységbe, hogy minden mást elfelejt, még az evés is másodrendűvé válik. Ez a jó állapot.

‘Minden olyan tevékenység, amivel elveszíted az időérzékedet, élvezetet nyújt, és hozzásegít a hosszabb élettartamhoz.’ Cohen emlékeztetett egy 1970-ben nyulakkal végzett kísérletre. Azok a nyulak, akiket a laboratóriumi dolgozók dédelgettek, tovább éltek, mint társaik. Izraelben 1000 szív problémákkal küszködő férfit vizsgáltak meg.

Azok a férfiak, akik boldog házasságban és szerelemben éltek, 50 százalékkal kevesebb rohamot szenvedtek el, mint rossz kapcsolatban élő társaik. Az a tény, hogy a nők hosszabb ideig élnek, mint a férfiak, szintén összeköthető a szerelem érzetével, hiszen nagyon sok szeretetet adnak gyermekeiknek és partnerüknek.

Tehát, ha a szerelem a gyógyszer, hogyan szerezzük meg? Első lépés, hogy sok olyan tevékenységet folytassunk, amit szeretünk. Ha ezt másokkal meg is osztjuk az élvezet faktora növekszik. Ezt azt jelenti, hogy jobb olyan emberekkel lenni, akiket szeretünk, mint egyedül.

Comments are closed.