Forrás: MNO

Zuschlag János visszatérne az Országgyűlésbe: egyes értesülések szerint esélyesnek tartja magát Kiskunhalason, miután a halasi MSZP-s tagrevízió nem járt negatív eredménnyel. Az Index úgy tudja: az MSZP jelölné a volt képviselőt, aki egy, a holokauszt áldozataival kapcsolatban megeresztett vicc miatt távozott a frakcióból.

Az MSZP szerint a szocialisták kiskunhalasi szervezete ismét Zuschlag Jánost jelöli majd országgyűlési képviselőnek – értesült az Index. Mint ismeretes, Zuschlag Jánosnak azért kellett távoznia a Parlamentből, mert a Terror Háza előtti októberi megemlékezésen a holokauszt áldozatait sértő módon viccelődött – amit a Hír Televízió rögzített.

Az Index úgy tudja: Zuschlag az elmúlt hónapban ismét a 2006-os választás esélyes országgyűlési képviselőjelöltjének tekinti magát, miután a személyét is érintő kiskunhalasi MSZP-s tagrevízió eredménye nem igazolta a volt képviselő ellenfeleit. A revízió szerint ugyanis a párttagok 80 százaléka megjelent az újraszámoláson. A revíziót azt követően rendelte el Hiller István pártelnök, hogy néhány helyi szocialista úgy tájékoztatta: csak papíron létező fantomtagok is vannak a helyi szervezetben.

Zuschlagot, aki a sorozatos botrányok ellenére a Bács-Kiskun megyei MSZP alelnöke maradt, még a Vas megyei Fibisz-szervezetek alapításával kapcsolatos rendőrségi nyomozás is érinti. A volt képviselőt hivatalosan január elején gyanúsította meg és rabosította a rendőrség magánokirat-hamisításban való bűnrészesség gyanújával. Vasban már 2004-ben elindult az a vizsgálat, amelyben 11 falusi Fibisz-csoport létrehozásának körülményeit firtatta. A gyanús jegyzőkönyveket Zuschalg az elmúlt hetekben lezajlott tisztújításon megbukott vasi pártvezetőkkel, köztük Tóth Csaba, volt vasi MSZP-elnökkel együtt hitelesítette 2003-ban – írja az Index.

Comments are closed.