Forrás: Index

Az Index információi szerint ismét a parlamentbe kívánkozik Zuschlag János, akinek a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen elsütött, a holokauszt áldozatait sértő poénja miatt kellett lemondania országgyűlési mandátumáról. Az MSZP-központban már biztosra veszik, hogy az októberi botrány következtében leléptetett politikus ismét megkapja majd a ma is befolyása alatt álló kiskunhalasi pártszervezet jelölését.

Az MSZP országos vezetése is biztosra veszi, hogy a párt kiskunhalasi szervezete a tavaly őszi bukás ellenére ismét Zuschlag Jánost jelöli majd országgyűlési képviselőnek.

Önérték

Információink szerint Zuschlag az elmúlt hónapban ismét a 2006-os választás esélyes országgyűlési képviselőjelöltjének tekinti magát, miután a személyét is érintő kiskunhalasi MSZP-s „tagrevízió” eredménye nem igazolta a volt képviselő ellenfeleit. Kiskunhalason ugyanis azért kezdődött adategyeztetés a pártszervezetben, mert a helyi szocialisták Zuschlaggal szemben álló csoportja azt állította, hogy a képviselő fiktív tagokkal erősítette meg saját táborát. A Zuschlag helyi ellenzéke szerint a februárban lezárult adategyeztetés mellett több, „nem olyan könnyen elrendezhető” kérdést is felvetettek, amelyeket viszont a volt képviselő baráti köréhez tartozó vizsgálók nem tűztek napirendre.

Rabosítva

Zuschlagot, aki a sorozatos botrányok ellenére a Bács-Kiskun megyei MSZP alelnöke maradt, még a Vas megyei Fibisz-szervezetek alapításával kapcsolatos rendőrségi nyomozás is érinti. A volt képviselőt hivatalosan január elején gyanúsította meg és „rabosította” a rendőrség magánokirat hamisításban való bűnrészesség gyanújával. Vasban már 2004-ben elindult az a vizsgálat, amelyben 11 falusi Fibisz-csoport létrehozásának körülményeit firtatta. A gyanús jegyzőkönyveket Zuschalg az elmúlt hetekben lezajlott tisztújításon megbukott vasi pártvezetőkkel, köztük Tóth Csaba, volt vasi MSZP-elnökkel együtt hitelesítette 2003-ban.

Megpróbáltuk elérni Zsuchlag Jánost is, hogy megkérdezzük valóban tervezi-e a parlamenti visszatérést, de többszöri kísérletre sem sikerült vele felvenni a kapcsolatot.

Bogád Zoltán, Spirk József

Comments are closed.