Forrás: MA

A fiatal liberálisok tudomása szerint a magát hungaristának valló Bácsfi Diána ‘a XIII. kerületben működtetné a hírhedtté vált szélsőjobboldali csoportját’.

2005.03.25 08:20 MTI

Az SZDSZ Új Generáció budapesti XIII. kerületi szervezete csütörtökön kilátásba helyezte: a fiatal magyar liberálisok minden törvényes eszközzel megakadályozzák, hogy a kerületben a Magyar Jövő Csoport irodát vásároljon. ‘A magyar társadalom nem kér a nyilasokból’ – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A fiatal liberálisok tudomása szerint a magát hungaristának valló Bácsfi Diána ‘a XIII. kerületben működtetné a hírhedtté vált szélsőjobboldali csoportját’. ‘A magyar társadalom nem kér a nyilasokból. Közös felelősségünk, hogy ne támadhasson fel újra az a mozgalom, mely az elmúlt század legnagyobb népirtásáért felelős. Mi magyar liberálisok ezért minden törvényes eszközzel megakadályozzuk, hogy kerületünkben az utcán karlengető fajgyűlölőket kelljen kerülgetni’ – áll a közleményben.

Az Új Generáció felkéri az érintett társasház lakóit, ne járuljanak hozzá, hogy a Magyar Jövő Csoport a budapesti kerületet ‘bázisként használhassa visszataszító nézetei terjesztéséhez’. A Magyar Hírlap és a Népszava című lap értesülése szerint a csoport egy angyalföldi társasház pincéjében működtetné országos központját, s több lakó tiltakozott az ellen, hogy rendezvényeket tartsanak a házban.

Bácsfi Diánát korábban már rendzavarás miatt két ízben elzárással sújtották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) februárban önkényuralmi jelkép használata miatt – nem jogerős, elsőfokú ítéletében – két évre próbára bocsátotta. A PKKB pénteken gyülekezési joggal való visszaélés miatt jogerősen helyben hagyta a magát hungaristának valló Bácsfi Diána 60 ezer forintos pénzbírságáról hozott korábbi végzését.

Comments are closed.