Forrás: Hírtv

Csatorna Diákmédia Fesztivál címmel rendeznek találkozót a középiskolásoknak, a középiskolás újságíróknak március 24-én.

Schiffer János, főpolgármester-helyettes nyitotta meg a Csatorna Diákmédia Fesztivált 10 órakor Budapesten, a Petőfi Csarnokban.

A főpolgármester-helyettes elmondta, ő is főszerkesztője volt egy diákújságnak, a Diákszemlének középiskolás korában, ezért kollegális üdvözletét küldi a rendezvény résztvevőinek. Schiffer János megjegyezte, bár kevesen jöttek el, de mivel ez az első ilyen rendezvény, örömmel konstatálta, hogy sok pedagógus és iskolaigazgató is kiváncsi a fesztiválra. Elmondta, nagyon fontos szerepe van már a közoktatásban a médiának, hiszen hirtelen szakadt ránk a nagy médiaszabadság, és sokan visszaélnek vele. Megállapítása szerint kevés értéket közvetít manapság a média, főleg míg a közismert emberek magánéletéről, alkoholfogyasztásáról szólnak a híradások. Ezek a műhelyek alkalmasak arra, hogy már a középiskolában megtanulják a fiatalok, hogyan kell olvasni és írni egy újságot, hogy felnőttként a médiapicon úgy viselkedjenek, hogy az valódi értéket képviseljen.

A Diákmédia fesztiválon lehetőség nyílik arra, hogy a középiskolások beszélgessenek Réz András filmesztétával, Azurák Csabával, Nagy Marcellel, a Sorstalanság főszereplőjéval, Pálos György filmrendezővel kamerás helyzetgyakorlatokat lehet végezni, olimpiai sportközvetítés játék lesz Mezei Dániellel. Az egész nap folyamán riporterverseny folyik, melyen bárki részt vehet, és este lesz az eredményhirdetés. A rendezvényen továbbá részt vesz a Civil Rádió, Hargitai Lilla a Magyar Reklámszövetség főtitkára, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete, szó lesz a média érettségiről és OKTV-ről, a Mobilitás KM RISZI pedig pályázatismertetőt tart. A nap folyamán internet kávézó működik és divatbemutatók, autók bemutatása színesítik a programot. A napot végül egy közös buli zárja.

(Educatio Press)

Comments are closed.