Forrás: Híradó

A Minrav vállalatcsoport a következő években újabb ötezer lakás építését tervezi a főváros XVIII., XI., VIII., IX., és XIII. kerületében

Az izraeli Minrav vállalatcsoport 3 milliárd forintos beruházásában épül az összességében 336 lakásos, Napfürdő Otthonpark Pestszentlőrincen, amelynek 164 lakásból álló első két ütemét kedden avatták fel.

Avraham Kuznitzky, a Mirav Holdings vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a 11 ezer négyzetméternyi területen összesen 22 ezer négyzetméter lakóterületet hoznak létre 2006 májusára. A Napfürdő Otthonpark 3. ütemét ez év októberében adják át, míg a 4. ütemét májusban kezdik építeni.

A beruházó céget 1969-ben alapították és világszerte széles körű ingatlanfejlesztői, építőipari projektekben vett részt az elmúlt évtizedek alatt. Több ezer lakás, valamint iskolák, kórházak, ipari parkok, repülőterek, kormányzati épületek, alagutak, hidak építése fűződik a nevéhez. A társaság részvényeit 1980 óta jegyzik a tőzsdén. A Minrav építette a Tel Aviv-i nemzetközi repülőtér új modern terminálját is, amelyet 2004. októberében adtak át az utasforgalomnak.

A Minrav részese a Budapest, XIII. kerületben épülő Central Park lakóépület beruházásnak, ahol 2008-ig 550 lakás épül fel. A társaság magyar leányvállalata néhány hete újabb telekterület vásárolt a XIII. kerületben a Róbert Károly körút közelében.

A vezérigazgató elmondta: a következő években újabb ötezer lakás építését tervezik, a főváros XVIII., XI., VIII., IX., és XIII. kerületében, sőt lakóépületek mellett logisztikai központok építését is tervezik.

A most átadott, zárt lakóparki beruházás négy ütemben valósul meg. Mindegyik ütemben kettő, egyenként 42 lakásos, egységes megjelenésű, üvegfelületekkel gazdagon ellátott, 4 emeletes épület készül. Az avatón jelen volt David Admon, Izrael magyarországi nagykövete, és Mester László, XVIII. kerület polgármestere.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.