Forrás: Index

Az ENSZ szerint a ciszjordániai zsidó telepek akadályai a békefolyamatnak

március 24. 14:24

[MTI]

A ciszjordániai zsidó telepek akadályai az izraeli-palesztin békefolyamatnak, vélekedett csütörtökön az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának genfi ülésén John Dugard, a világszervezet palesztin ügyekben illetékes jelentéstevője.

A bizottság számára készített jelentése szerint „a nemzetközi joggal ellentétes telepek száma tovább gyarapszik, kiterjedésük is egyre nő”.

Dugard, aki a világszervezet megbízásából figyelemmel kíséri, mennyire érvényesülnek az emberi jogok a palesztin területeken, úgy vélekedett jelentésében, hogy az Izrael és Ciszjordánia között épülő, jelentős palesztin területeket kihasító biztonsági kerítés „csorbítja a palesztinok emberi jogait”. A ciszjordániai zsidó telepek akadályai az izraeli-palesztin békefolyamatnak, vélekedett csütörtökön az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának genfi ülésén John Dugard, a világszervezet palesztin ügyekben illetékes jelentéstevője.

A bizottság számára készített jelentése szerint „a nemzetközi joggal ellentétes telepek száma tovább gyarapszik, kiterjedésük is egyre nő”.

Dugard, aki a világszervezet megbízásából figyelemmel kíséri, mennyire érvényesülnek az emberi jogok a palesztin területeken, úgy vélekedett jelentésében, hogy az Izrael és Ciszjordánia között épülő, jelentős palesztin területeket kihasító biztonsági kerítés „csorbítja a palesztinok emberi jogait”.

Comments are closed.