Forrás: Manager Fórum

Döntéshozóknak

www.mfor.hu

Menedzsment Fórum – > Vállalatvezetés -> A nagy áruházaké a jövő a bútorpiacon

A nagy áruházaké a jövő a bútorpiacon

2005-03-24 08:55:00

Közel 8,7 milliárd forintos beruházással építési és lakberendezési szakáruházat épít Budapesten a Metropolitan Kft., adja hírül a Világgazdaság.

A budapesti Róbert Károly körúton épülő negyvenezer négyzetméteres Materiál szakáruház építési és lakberendezési termékekre szakosodik, de kínálatának döntő részét a bútorok és textíliák teszik majd ki. A beruházó, a Metropolitan Kft. új szereplő a bútorkereskedelemben; tulajdonosa az izraeli állampolgárságú, de Magyarországon élő Chanoch Nissany, aki civilben a Minardi csapat tesztpilótája.

A hazai bútorpiac jelenleg stagnál, de a vásárlóerő növekedésével borítékolható a piac élénkülése. A statisztikák szerint Magyarországon jelenleg négyezer bútorbolt működik, amely indokolatlanul magas szám a piac méretét és a vásárlóerőt tekintve. Az európai piacon a bútorkereskedelem 70-75 százalékát a nagy áruházláncok bonyolítják le, hazánkban ezzel szemben a részesedésük csak 40 százalék körül mozog. Ágazati szakértők szerint a következő években felgyorsulhat a magyar bútorkereskedelem átalakulása, a kisebb, ötszáz négyzetméter alatti üzletek többsége valószínűleg tönkremegy, írja a Világgazdaság.

Comments are closed.