Forrás: Origo

Egy izraeli mobil operátor kifejezetten gyereknek szánja új szolgáltatását: a társaság harmadik generációs készülékeken rajzfilmeket és meséket közvetít a zsenge korú felhasználóknak.

Egy hosszú autóút egyaránt kínszenvedés a kisgyermekeknek és a szüleiknek. Ezen a gondon kíván segíteni egy izraeli mobilszolgáltató cég, amely telefonos mese- és rajzfilmszolgáltatást indított a kicsik szórakoztatására.

A Pelephone szolgáltatása harmadik generációs mobiltelefonokról vehető igénybe, a gyerekek a készülékek képernyőjén rajzfilmeket nézhetnek, vagy meséket, verseket hallgathatnak meg. A cég alkalmazkodik a kiskorú fogyasztók igényeihez, külön műsorokat készített két évnél fiatalabb gyermekek, a 2-4-éveseknek, valamint a négy évesnél idősebbek számára. Ráadásul az egyes műsorblokkok szándékoltan igen rövidek, mivel a kicsik nehezen tudnak hosszú időn át összpontosítani. A szolgáltatás ára mérsékelt: a szülőknek az internethasználati díjon kívül egy-egy műsorblokkért mindössze másfél sékelt, azaz körülbelül 65 forintot kell fizetni.

Ugyancsak a hét elején jelentette be a svéd Tele2, hogy ingyenes tévé- és rádiószolgáltatást indított harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatásának előfizetői számára. A jelenleg elterjedt típusoknál gyorsabb letöltési sebességet biztosító 3G mobilokról a szolgáltató wapportálján keresztül a vállalat Tango TV nevű csatornáját, illetve egy Sunshine Radio Luxemburg nevű rádió adását követhetik nyomon az ügyfelek. A szolgáltatás globális, gyakorlatilag ahol van 3G-s szolgáltatás és Tele2, ott fogható az adás.

Mobiltelefonon keresztül két hazai mobilcég, a Pannon GSM és a T-Mobile ügyfelei jelenleg is nyomon követhetik egyes hazai tévécsatornák műsorát, ám a harmadik generációs technológiák felhasználásával ennél sokkalta jobb minőségben lehet majd mozgóképes tartalmakat közvetíteni a kézi készülékekre.

[origo]-MTI

Comments are closed.