Forrás: HVG

Indulhat az áprilisi regionális választásokon Alessandra Mussolini, Olaszország egykori diktátorának, Benito Mussolininek az unokája egy olasz bírósági döntés alapján.

A választási bizottság eredetileg törölte Alessandra Mussolini jelölését pártja, a szélsőjobboldali Szociális Alternatíva színeiben Lazio tartomány kormányzójának címére az április 3-4-én tartandó olaszországi regionális választáson. Azzal vádolták, hogy több száz hamis aláírást tartalmazott a részvételhez szükséges

ajánlóaláírások listája, így nincs meg az induláshoz szükséges érvényes 3500 aláírás.

A fellebbviteli bíróság döntésével csapást mért Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kormánykoalíciójára, mivel a Mussolini unoka indulása megoszthatja a jobboldali szavazókat és veszélyezteti a Nemzeti Szövetség (AN) színeit képviselő Francesco Storace tartományi kormányzó székét. 

Alessandra Mussolini azután alakította meg pártját, hogy 2003-ban kilépett a kormánykoalícióhoz tartozó Nemzeti Szövetségből, miután annak vezetője, Gianfranco Fini akkori külügyminiszter Izraelbe látogatott és ott  elítélően nyilatkozott Mussolininak a holokausztban viselt felelősségéről.

 

MTI

Comments are closed.