Forrás: Index

Lezárták a ciszjordániai és a gázai átkelőket

március 22. 20:33

[MTI]

Biztonsági okokból lezárja az összes gázai övezeti és ciszjordániai átkelőt Izrael a palesztinok előtt a purim zsidó ünnep idejére – jelentette be kedden a védelmi minisztérium szóvivője. Saul Mofaz védelmi miniszter utasítására szerda reggeltől vasárnap reggelig a palesztin területek határátkelői zárva lesznek, “hogy elejét vegyék terroristák esetleges beszivárgásának és, hogy erősítsék Izrael állam lakosságának biztonságát”.

A társas összejövetelekkel együtt járó örömünnepen a zsidók arra emlékeznek, hogy Eszter, Ahasvérus perzsa király zsidó származású felesége csellel megakadályozta, hogy a király főembere, Hámán elpusztítsa a Perzsiában élő zsidókat. A bibliai történet szerint Hámán sorsot vetett, hogy melyik napon irtsa ki a zsidókat. Biztonsági okokból lezárja az összes gázai övezeti és ciszjordániai átkelőt Izrael a palesztinok előtt a purim zsidó ünnep idejére – jelentette be kedden a védelmi minisztérium szóvivője. Saul Mofaz védelmi miniszter utasítására szerda reggeltől vasárnap reggelig a palesztin területek határátkelői zárva lesznek, “hogy elejét vegyék terroristák esetleges beszivárgásának és, hogy erősítsék Izrael állam lakosságának biztonságát”.

A társas összejövetelekkel együtt járó örömünnepen a zsidók arra emlékeznek, hogy Eszter, Ahasvérus perzsa király zsidó származású felesége csellel megakadályozta, hogy a király főembere, Hámán elpusztítsa a Perzsiában élő zsidókat. A bibliai történet szerint Hámán sorsot vetett, hogy melyik napon irtsa ki a zsidókat.

Comments are closed.