Forrás: Hírtv

‘Az utóbbi hetekben erdélyi magyar értelmiségiek két nyilatkozata, illetve az Országos Diszkriminációellenes Tanács egyik határozata is azt a látszatot próbálja kelteni, hogy a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), az erdélyi magyarság egy része, avagy az erdélyi magyarság általában antiszemita’

– így kezdődik az a nyilatkozat, amelyet 31 aláírással az Udvarhelyi Polgári Szövetség e- mail címéről postáztak a transindex szerkesztőségébe.

Az aláírók szerint a nyilatkozók ‘sajnálatos sikere’, hogy ‘az SZNT egyik küldöttére a Diszkriminációellenes Tanács – Asztalos Csaba elnök kezdeményezésére – több millió lejes büntetést rótt ki. ‘

‘Alulírottak határozottan tiltakozunk azon törekvések ellen, melyek arról próbálják meggyőzni a nagyvilágot, hogy Erdélyben, Székelyföldön a magyar közösség, illetve annak egy jelentős része antiszemita.

Azt gondoljuk, s ezt az elmúlt évtizedek is bizonyították, hogy az erdélyi magyarok toleranciaszintje jóval magasabb, mint például a környékünkön élő más népeké.

Jellemzőnek és sajnálatosnak tartjuk ugyanakkor, hogy ugyanaz a hivatal, illetve ugyanazok a személyek nem hallatják szavukat akkor, amikor egyértelműen magyarellenes megnyilvánulások tapasztalhatóak hazai sportpályákon, sajtótermékekben, illetve nem egy esetben ilyen kijelentések hangzanak el hazai politikusok szájából, vagy jogsérelmek érik az erdélyi magyar közösséget, illetve annak tagjait. (…)

Elismerjük és tiszteletben tartjuk mindenki jogát a szólásszabadsághoz, de elítéljük a kettős mérce alkalmazását, a bújtatott uszítást bárki részéről is történjen’ – hangzik a nyilatkozat.

Forrás: http://www.transindex.ro/

Comments are closed.