Forrás: Origo

Elutasítja Izrael az Arab Liga keddi csúcsértekezletén született békejavaslatot, és a zsidó állam úgy tarja, hogy ez a tanácskozás „megkésett” az arab világban bekövetkezett változások tekintetében – jelentette ki a késő esti órákban egy magas rangú izraeli illetékes.

A csúcs „kiugróan lemaradt a realitásokról azzal a fejlődéssel kapcsolatban, amely az arab világban végbement” – fogalmazott a névtelenségbe burkolózó nyilatkozó. A határozatok ugyan az arab világ egységet mutatják, de ez közismerten csak a képzeletben él – fejtette ki véleményét. Sajnálatos módon az Arab Liga előszeretettel igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy egységes ellentétben az Egyiptom és Jordánia által tett előrelépésekkel, és mindez elfogadhatatlan – mondta, majd utal arra, hogy Egyiptom 1979-ben, majd Jordánia 1994-ben békeszerződést kötött Izraellel.

Az Arab Liga igazából akkor lépne a megbékélés útjára, ha teret adna belső ellenzékének, és nem egyhangú, hanem a többség akaratát kifejező határozatokat hozna – vélekedett az izraeli illetékes.

(MTI)

Comments are closed.