Forrás: Origo

Indulhat az áprilisi regionális választásokon Alessandra Mussolini, Olaszország egykori diktátorának, Benito Mussolininek az unokája egy keddi olasz bírósági döntés alapján.

A választási bizottság eredetileg törölte Alessandra Mussolini jelölését pártja, a szélsőjobboldali Szociális Alternatíva színeiben Lazio tartomány kormányzójának címére az április 3-4-én tartandó olaszországi regionális választáson, azzal vádolva őt, hogy több száz hamis aláírást tartalmazott a részvételhez szüksége ajánlóaláírások listája, s így nem rendelkezik az induláshoz szükséges érvényes 3500 aláírással.

A fellebbviteli bíróság keddi döntésével csapást mért Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kormánykoalíciójára, mivel a Mussolini unoka indulása megoszthatja a jobboldali szavazókat és veszélyezteti a Nemzeti Szövetség (AN) színeit képviselő Francesco Storace tartományi kormányzó székét.

Alessandra Mussolini azután alakította meg pártját, hogy 2003-ban kilépett a kormánykoalícióhoz tartozó Nemzeti Szövetségből, miután annak vezetője, Gianfranco Fini akkori külügyminiszter Izraelbe látogatott és ott elítélően nyilatkozott Mussolininak a holokausztban viselt felelősségéről.

(MTI)

Comments are closed.