Forrás: Híradó

Több tucat barázdásfogú delfin úszott be az izraeli Haifa kikötőjébe. Ez egyáltalán nem megszokott arrafelé, így a jelenség lázba hozta a tengeri élővilág kutatóit. A mintegy negyven tagú delfincsapat érkezéséről az izraeli tömegtájékoztatás adott hírt.

A szakértők szerint a delfineket a gyomruk vonzotta Haifa halban gazdag kikötőjébe, amely azonban mérgező vegyi anyagoknak sincs híján. A kereskedelmi- és egyúttal hadikikötő mentén vegyipari üzemek sorakoznak, amelyek évtizedek óta a tengerbe ürítik a termelés során keletkezett mérgező hulladékot.

A barázdásfogú delfinekről viszonylag keveset tudunk. A múlt hónapban mintegy hetven példányt láttak a floridai part közelében. Igaz ugyan, hogy Haifa az izraeli haditengerészet egyik jelentős támaszpontja, szakértők azonban nem adtak hitelt azoknak a találgatásoknak, amelyek szerint az állatok a hanglokátoroktól megtévesztve hagyták el természetes otthonukat, a nyílt tengert.

Egy haifai egyetemi tanár szerint talán csak ebédszünetre tértek be , lazítani egy kicsit. Szerinte a delfinek már távozóban vannak, és hamarosan minden visszatér a rendes kerékvágásba.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.